Syysvaellus 2019

KOSMOS BURAN RY

Politiikan tutkimuksen ja sosiologian opiskelijoiden

ainejärjestö

Syysvaellus 2019

Teksti ja kuvat: Moona Harj

(20-22.9.2019)

Kosmos Buranin perinteinen syysvaellus suuntautui tänä vuonna Urho Kekkosen kansallispuiston maisemiin. Matka starttasi perjantaina 20.9. yliopiston pihalta, josta lähdettiin 13 henkilön voimin kohti Kiilopäätä.

Kiilopäältä lähdettiin talsimaan kohti ensimmäistä yöpaikkaa Rautulampea. Ensimmäinen yö vietettiin teleyhteyksien ulkopuolella tuntureiden keskellä, täydessä retkimeiningissä. Gourmee illallinen valmistui trangioiden avulla ja yö vietettiin rapsakasti teltoissa.

Lauantai-aamu starttasi aurinkoisissa tunnelmissa ja aamutoimien jälkeen matkaa jatkettiin kohti seuraavaa majapaikkaa, Vellinsärpimää. Vajaan 20 kilometrin päivämatka meni sutjakkaasti maisemia ihaillen ja hyvästä seurasta nauttien. Toinen yö vietettiin leppoisasti Vellinsärpimän tuvan lämmössä, mutta osa halusi silti yöpyä telttojen ”lämmössä” todellista erähenkeä kunnioittaen.

Sunnuntai-aamuun herättiin valkeissa tunnelmissa, kun yön aikana oli maahan satanut kevyt lumipeite. Aamiaisen ja leirin purun jälkeen lähdettiin takaisin kohti Kiilopäätä, jonne suunnattiin Rumakurun karujen maisemien kautta. Noin 50 vaelluskilometrin jälkeen maistui palautusmunkit ja -pullat Kiilopään luontokeskuksessa.

Kelit suosivat Kosmosin urheaa vaellusjoukkoa läpi viikonlopun, eikä pieni vesi- tai räntäsade menoa hidastanut. Urho Kekkosen kansallispuiston ruskan valaisemat maisemat tarjosivat oivan mahdollisuuden irtiottoon arjen kiireistä ja opiskelustressistä.

Vaeltajien sanoihin on hyvä päättää:

”Oli tilaa hengittää ja kyllä sielu lepäsi” & ”Ehottomasti ens vuonna uusiksi”

kosmosburan@ulapland.fi