Kansainvälisyys

Kansainvälisyys


Kosmos Buran haluaa identifioitua aktiiviseksi toimijaksi myös kansainvälisten asioiden saralla - onhan yksi mahdollisista pääaineistamme kansainväliset suhteet.


Lapin yliopistoon saapuu vuosittain vaihto-opiskelijoita kymmenistä eri maista ja noin kolmannes yliopiston opiskelijoista koostuukin ulkomaalaisista opiskelijoista. Lisätietoa Lapin yliopiston kansainvälisistä asioista löydät täältä. Vaihto-opiskelun lisäksi Lapin yliopisto tarjoaa useita kansainvälisiä maisteriohjelmia, joissa opetus tapahtuu englanniksi. Yksi näistä on politiikkatieteiden ja sosiologian piiriin kuuluva Biopolitics. Maisteriohjelma alkaa kahden vuoden välein.


Lapissa toimii ESN Lapland, Erasmus-opiskeljoiden oma kansainvälinen järjestö, joka ajaa vaihto-oppilaiden ja kansainvälisten opiskelijoiden asioita. Kosmos Buran pyrkii tekemään yhteistyötä ESN Laplandin kanssa aina tilaisuuden tullen. Vaihtareihin siis pääsee helposti tutustumaan tapahtumienkin kautta! Lisäksi Kosmos Buranin jäsenet voivat mennä mukaan ESN Laplandin hallitukseen. 


Rohkaisemme opiskelijoitamme myös kotikansainvälistymiseen esimerkiksi kv-tuutoroinnin tai ystäväperhetoiminnan kautta. Kv-tuutorointi tarkoittaa vaihto-opiskelijoiden ohjaamista opinnoissa ja jokapäiväisessä elämässä. Tuutorointi on erittäin palkitsevaa eikä edellytä muuta kuin keskivertoa kielitaitoa ja innokkuutta. Ystäväperhetoiminnassa osallistuja saa vaihto-opiskelijaystävän, jonka kanssa jakaa suomalaista kulttuuria. Toimintaan voi osallistua joko yksin tai koko perheen voimin.