Poikkeuksellinen kevät 2020

Poikkeuksellinen kevät 2020

Teksti: Ronja Tuomivaara

Kuva: Juho Keränen


 Kevät 2020 alkaa olla jo ohimennyttä aikaa. Nyt onkin hyvä aika muistella poikkeuksellisen kevään tapahtumia rakkaan ainejärjestömme osalta.


 Tammikuussa muutamia KB:laisia osallistui Kuopiossa järjestettyille WOP-päiville 16-17 päivä. Tammikuun aikana uusi hallitus järjestyi ja alettiin suunnitella kevään tulevia tapahtumia. Heti vuoden ensimmäiseen kuukauteen mahtui paljon mukavia illanviettoja; 20. tammikuuta järjestettiin hallitus tutuksi- ja haalarimerkkien ompeluilta, 22 päivä fuksit saivat haalarikasteensa ja 29 päivä järjestettiin perinteiset Tipattoman kaatajaiset yhdessä lastulaisten kanssa.


 Helmikuun alussa ratkaistiin KB:n beerpong-mestaruus. Pari viikkoa myöhemmin joukko KB:laisia nautti talviurheilun iloista Taivalkoskella parin päivän reissulla. Helmikuun lopussa juhlittiin LYY:n ja ROTKO:n järjestämässä laskiaistapahtumassa, sekä pidettiin iltapäiväkahvittelut KB:laisten kesken.


 Maaliskuulle oli luvassa isoja tapahtumia, nimittäin KB:n seitsemännet vuosijuhlat ja sosiologipäivät, jotka oli tarkoitus pitää tänä vuonna Rovaniemellä. Vuosijuhlaviikolla KB:laiset kävivät keilaamassa perinteisten vuosijuhlasitsien sijasta, sillä sosiologipäivien yhteyteen oli suunniteltu sitsien pitämistä. Maaliskuulla oli tarkoitus kokoontua Pääaineiden teemailtaan opettajien ja opiskelijoiden kesken pohtimaan oppiaineemme nykytilaa ja tulevaisuutta. Valitettavasti maaliskuussa Suomeen saapui kuitenkin koronaviruspandemia, joka sotki loppukevään suunnitelmat.


 Tiukassa aikataulussa jouduttiin tekemään päätös vuosijuhlien järjestämisestä aiottuna ajankohtana, mutta seuraavan päivän perinteinen silliaamiainen ja loppukevään muut tapahtumat peruttiin. Urheilutoiminta keskeytettiin ja vaihto-oppilaat joutuivat palaamaan kotimaihinsa, yliopisto lakkautti lähiopetuksen ja siirtyi täysin etäopetukseen. Tämän myötä kevät on ollut varsin toisenlainen kuin mitä odotettiin.


 Perinteisten tapahtumien sijaan on järjestetty virtuaalisia tapahtumia ja opiskelijoiden edunvalvonta on ollut tärkeässä roolissa etäopiskelun onnistumisen kannalta. Kevään kohokohta vappu järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti. Vappu tullaan kuitenkin järjestämään tänä vuonna vielä toiseen kertaan syksyllä, jotta pääsemme juhlimaan sitä perinteisempääkin tapaan! Tulevan syksyn tapahtumia on muutenkin suunniteltu ahkerasti. Toivottavasti silloin koronavirustilanne on parantunut ja pääsemme viettämään syksyä tuttuun tapaan.


 KB:n vuoden 2020 tuutoreiksi on valittu Tara Toveri, Juulia Oikarinen, Anna Hänninen ja Amanda Suokas. Lämpimästi tervetuloa uusille fuksille, jotka ensi syksynä saapuvat opiskelemaan yliopistoomme!


 Kiitokset kuluneesta keväästä KB:lle, poikkeusoloista huolimatta on ollut hauskoja aikoja!