POP-Päivät 2019

POP-päivät Jyväskylässä


Politiikan opiskelijoiden päivät Jyväskylässä 2019  

 

Politiikan Opiskelijoiden Päivät (POP) pidettiin tänä vuonna Jyväskylässä 4–6.10. Kosmos Buranista oli tietenkin opiskelijoita mukana. 


Tämän vuoden teemana oli maailmanpolitiikan valtaistuinpelit, joka näkyi lauantain luento-osuudella. Luentojen teemoina oli Kiinan ja Yhdysvaltojen asemat kansainvälisessä politiikassa, heimoutuminen ja sen näkyminen nykypäivän maailmassa sekä Weber ja Euroopan Unioni. Luennoitsijoina toimivat emeritusprofessori Kari Palonen, joka ansaitusti sai päivän suurimmat aplodit, professori Pekka Korhonen, jonka innostava luentotyyli herätti paljonkin uusia ajatuksia Kiinasta, yliopistolehtori Matti Puranen, joka toi Game of Thrones-vertauskuvallaan maailmanjärjestyksen entistäkin lähemmäksi sekä yliopisto-opettaja Kari Kulovaara, jonka heimoutumis-käsite avasi maailmaa taas uudesta näkökulmasta.

45 minuuttia kestävät luennot olivat tiiviitä, mutta hyvin informatiivisia, toki niissä oli tuttujakin juttuja, mutta paljon myös uutta. Luentojen lisäksi perinteiseen tapaan verkostoiduttiin perjantain illanvietossa, lauantain sitseillä sekä sunnuntain silliksellä.  


POP avaa uusia näkökulmia niin tieteellisesti, kun pääsee uusien luennoitsijoiden luennoille, kuin kulttuurillisesti, kun tutustuu ympäri Suomea opiskeleviin politiikan opiskelijoihin. Ensi vuonna POP pidetään Helsingissä, jonne onneksi Rovaniemeltä on suora yhteys niin lentämällä, junalla kuin bussilla.  


 

Teksti ja kuva: Kaisa Koskimäki